top of page
Search

Alina Pash не представлятиме Україну на Євробаченні-2022 — Оргкомітет Національного

Сьогодні, 16 лютого, на позачерговому засіданні Організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про припинення участі у Відборі Alina Pash. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022.

Пункт 3.4. Правил Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення–2022 передбачає, що у разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у Відборі учасника в будь-який час. Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 року щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику


Артистка висловила згоду з таким рішенням. Відзначимо, що Суспільний мовник керується виключно законодавством України та Правилами Нацвідбору. Згідно з пунктом 3.4 Правил «у випадку припинення Суспільним участі у Відборі учасника, який визначений / оголошений переможцем Відбору, Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на Конкурсі з числа інших фіналістів». Нагадаємо, що 12 лютого відбувся фінал Національного відбору учасника від України на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022». У фінальному концерті виступили 8 учасників-фіналістів. За результатами голосування членів журі й глядачів перемогу здобула Alina Pash, яка отримала 15 балів.


6 views0 comments
bottom of page